top of page
ציוד מקצועי לגלישה ושייט - הקדמה

המאמר סוקר את המוצרים הבאים: חליפות גלישה, שכבות בידוד

,חליפת גלישה, חליפות גלישה, חליפת גלישת גלים, חליפת גלישת רוח, חליפת גלישה ילדים, חליפת גלישה נשים, חליפת גלישה לחורף, חליפת גלישה גברים, חליפת גלישה קייט, חליפת גלישת סאפ, חליפת גלישה גל, חליפת גלישה איכותית, חליפת גלישה שרוול קצר
טרמו טופ, טרמוטופ, חולצת טרמוטופ, שכבת בסיס, חולצה לשייט, חולצות שייט
,חליפת גלישה, חליפות גלישה, חליפת גלישת גלים, חליפת גלישת רוח, חליפת גלישה ילדים, חליפת גלישה נשים, חליפת גלישה לחורף, חליפת גלישה גברים, חליפת גלישה קייט, חליפת גלישת סאפ, חליפת גלישה גל, חליפת גלישה איכותית


עולם השייט והגלישה התפתח רבות מימי משה בתיבה...

החל מפיתוחים הידרודינמיים שאפשרו בנייה של גופים שנעים מהר יותר במים דרך מציאת סגסוגות וחומרים שונים דוגמת קרבון כדי להפחית את משקל הכלים ואת החיכוך שלהם עם המים ועד לציוד שהימאים לובשים במים ומחוצה להם.

בתחילה החומרים שהשתמשו בהם להגנה על הימאי יועדו לשמור על טמפ'  גוף סבירה בה אפשר לתפקד, כך נוצרו החליפות המסורבלות הראשונות שיוצרו מגומי לא גמיש במיוחד.

לאחר מכן כשבני אדם פחות או יותר הצליחו לשרוד בטמפ' לא ידידותיות הצורך להתחרות בתנאים השונים הביא לפיתוחם ויישומם של חומרים כמו טיטניום וניאופרן סרוק, חומרים שבימי חליפות הגומי היו בגדר חלום, ואפשרו גמישות וחופש פעולה תו"כ שמירה על טמפ' הגוף.

בעידן המודרני החברות השונות מקדמות שיטת לבוש חדשה, "שיטת השכבות", אשר דוגלת כי השייט/גולש צריכים לחלק את הלבוש לשכבות שונות בהתאם למזג האויר.


 

השכבות המדוברות הן:
 

שכבת בסיס (Base/Core Layer) – השכבה הבסיסית ביותר, נעה מלייקרה רגילה (נגד שמש) למיקרו פליס,ניאופרן סרוק וטיטניום, לרוב בעובי של עד 2 מ"מ. תפקידה כשמה, לשמש בסיס נעים ומגן לשייט, בין אם זו לייקרה שמגינה משמש ובין אם זה ניאופרן סרוק ששומר על חום גוף וחוצץ בין הניאופרן הרגיל של החליפה לגוף השייט.
 



שכבת ביניים (Mid Layer) – חליפות גלישה מכל הסוגים והמינים: קצרות וארוכות, תפורות, מודבקות או מולחמות, עם ובלי מגן רוח וטיטניום, כל החליפות משרתות את אותה המטרה עם הבדלים באיכות הפעולה. עיקרון הפעולה של החליפה הוא פשוט, מים קרים נכנסים ותוך כדי מהדקים את סוגרי החליפה בצוואר, קרסוליים ופרקי כפות הידיים ובכך אוטמים את החליפה. גוף השייט ממשיך לעבוד ולהפיק חום אשר מחמם בתורו את המים שנאטמו ובכך משמר את השייט בסביבה של מים חמים.



שכבה חיצונית (Top Layer) – מעילי רוח וסערה, מורכבים מבד גורטקס (שם של חברה בארה"ב שהמציאה את הבד) מסוגים שונים ובשמות שונים (כל חברה ממציאה שם שונה לבד),תפקידו העיקרי למנוע כניסת מים ורוח אך לאפשר נידוף של זיעה בעת הצורך.

חשוב לזכור שבין השכבות נמצא המבודד האמיתי, האוויר

 

השכבות השונות מאפשרות לשייט להתאים את הביגוד לתנאים בדיוק רב יותר, כלומר למצות את יכולותיו ביחס לתנאי הסביבה ובעיקר להיות מוכן לכל סוגי התנאים הקיימים.

לדוגמא, שייט שברשותו מעיל רוח, חליפה ולייקרת פליס יוכל לצאת בתחילת החורף רק עם שכבת הבסיס ולהוסיף שכבות ככל שהחורף מתעצם, בנוסף יוכל השייט לצאת ביום עם רוח חלשה ואימון מתון שהסיכוי להתהפכות בו קטן רק עם לייקרת פליס ומעיל רוח ולוותר על החליפה.

מעיל רוח של גל, מעילי סערה, מעילי רוח, מעילים לשייט, מעיל שכבה חיצונית, מעילי רוח גברים, מעילי רוח נשים, מעילי סערה גברים, מעילי סערה נשים
bottom of page