לאחר סיום המבחנים והאימונים בכינרת לקראת שיוט הבנים, הגיע השלב החשוב בעונה- התחרויות הבינ"ל. עבור שחר וסופה זו הייתה המטרה מתחילת השנה, ולקראת זה הם התכוננו במשך 10 חודשים.
התחרות הראשונה אליה יצאנו במסגרת נבחרת ישראל הייתה אליפות אירופה לנוער בלייזר רדיאל, שנערכה בפרבר צפוני של קופנהגן (דנמרק). תנאי השייט היו בעיתיים מאד, רוח מאד לא יציבה שהקשתה על וועדת התחרות לקיים תחרות ראויה, כמו גם ועדת תחרות לא מקצועית שהקשתה עוד יותר על המצב. ובכל זאת, גם בתחרויות כאלה צריך לדעת להוציא את המקסימום, כי בסופו של דבר זו עדיין אליפות אירופה.
שחר פתח את התחרות מצוין והוביל את הצי (193 בנים) במשך 3 ימים. לאחר מכן נפל למקום השלישי כשהמצב צמוד מאד. בשיוט האחרון הצליח להתעלות על עצמו ולהפוך את הדירוג, וכל זאת בזכות מלאה מצוינת בה התקדם ממקום 18 למקום 7! תוצאה זו הקפיצה אותו למקום ה-2 והעניקה לו את מדלית הכסף.
לסופה העסק הלך יותר קשה; גם היא פתחה את התחרות טוב, אך ביום הרביעי פסילה בזינוק מוקדם הפילה אותה בדירוג. ביומיים האחרונים לא הצליחה להתקדם למרות פתיחות מצוינות של השיוטים, אך לרוע מזלה חילופים משוגעים ולא צפויים השאירו אותה מאחור. אין ספק שבשייט צריך גם מזל. את התחרות סיימה במקום 22 (מתוך 75).
סופה נשארה לאליפות אירופה לנשים, כאשר עבורה זו הפעם הראשונה בה היא מתחרה באליפות בוגרות. המטרה הייתה צבירת ניסיון, ומבחינה זו המטרה הושגה. אמנם היא לא הצליחה להעפיל לבית הזהב, אך הצליחה להפגין בחלק מהשיוטים יכולת מצוינת.
לאחר מנוחה קצרה בארץ יצאה משלחת של מועדון השייט שדות-ים ליפן לאליפות העולם לנוער בלייזר רדיאל. המשלחת כללה את שחר, סופה ואלמוג נאמן. זאת הייתה תחרות מצוינת, עם וועדת תחרות מעולה והרבה פינוקים בחוף. רוב השיוטים התנהלו ברוח יציבה, כשהממוצע היה סביב 12- 17 קשר. מבחינה פיסית זו הייתה תחרות קשה מאד, היות ובמשך 6 ימים (ועוד יומיים של אימונים לפני כן) הייתה רוח שדרשה איזונים.
שחר פתח טוב את התחרות, אך מהר מאד התגלתה בעיית מהירות בקדמיות, מה שהקשה מאד על ביצוע האסטרטגיה. למרות שניסינו למצוא פיתרונות לא הצלחנו, וראינו שיהיה קשה מאד להשיג תוצאת צמרת. למרות זאת, שחר לא וויתר וביום הראשון של הגמר הצליח לסיים 3. לרוע המזל הוא נפסל בזינוק, ופסילה זו כבר הרסה את הסיכויים להתקדם סופית. יחד עם זאת, נקודת האור העיקרית הייתה המלאות; שחר הציג מלאות מצוינות, כאשר הוא מצליח לפעמים לעבור 10 סירות במלאה! שחר סיים את התחרות במקום 27 (מתוך 95).
לסופה הייתה תחרות טובה מאד; היא פתחה אותה במקום 13 ובכל יום התקדמה קצת, ובזכות יום אחרון מצוין (עם מקומות 5 ו-1) הצליחה למחוק פער של 15 נקודות ולהתקדם למקום 8. גם לסופה הלך קשה מאד בקדמיות, אך בכל פעם שהרוח הייתה קצת יותר קלה היא הצליחה להתברג בצמרת. מצד שני, בכל התנאים היא הייתה הכי מהירה בגביות, כשגם היא עוברת סירות בכמויות (ממקום 16 למקום 4 במלאה אחת!). ללא ספק עבור סופה זו תוצאה מצוינת.
בסיכומו של דבר, הצליחו שחר וסופה לעמוד במטרות השנתיות והבינ"ל, כשכל אחד מהם משיג תוצאה מצוינת שעוד לא הושגה עד כה בארץ בדגם הלייזר. עוד יש הרבה עבודה, אך גם ניתן לראות שאנו בכיוון הנכון.
כרגע השניים נמצאים בפגרה, אך בתחילת ספטמבר הם חוזרים לאימונים לקראת אליפות ישראל בלייזר שתיערך ב- 10-12/9 בהרצליה.
